Nelumbo East-Lake Pink


Nelumbo East-Lake Pink

Nelumbo East-Lake Pink: de bloem

De bloem van deze Nelumbo East-Lake Pink is felroze en wordt gemakkelijk 20 à 23 cm groot.  Het is een prachtige schaalvormige bloem die hoog boven de bladeren uitsteekt. Ze is semi-dubbel en telt dus tussen de 12 en 24 bloemblaadjes. Deze bloemblaadjes lijken wel te dansen boven een zee van groene bladeren.
Deze begint te bloemen in juni en gaat lekker door tot in september .
De prachtige, felgele zaaddoos wordt veel gebruikt voor boeketjes, dus ook dat maakt haar extra speciaal.

Nelumbo East-Lake Pink

Nelumbo East-Lake Pink: de plant

Ze behoort tot de middelgrote lotussen en wordt dan ook zo’n 100 cm hoog. De bloem zal daar dan nog even bovenuit torenen.
De mooie groene, ronde bladeren bereiken een diameter van een kleine 40-tal centimeter.
Natuurlijk zijn de bladeren groen, maar…in het voor- en najaar kunnen we soms genieten van bladeren met een rode of paarse gloed.

Nelumbo East-Like Pink

Lotus East-Lake Pink: de mening van Agua

Deze lotus is zo elegant met haar mooie slanke bloemblaadjes.  De combinatie van haar felroze kleur en de prachtige gele zaaddozen maakt het plaatje helemaal af.
Deze lotus zit in onze collectie sinds 2015, u kan al haar foto’s bekijken op volgende link. Wanneer je onze richtlijnen goed opvolgt, kan je deze nelumbo buiten kweken, dit wil zeggen dat ze winterhard is.
Ze zal je overladen met bloemen van juli tot september.
Aangezien ze start met een zeer mooie bloemknop, die open bloeit tot een prachtige bloem en ons verwent met een felgele zaaddoos, gecombineerd met prachtige gekleurde bladeren, is deze lotus één van de meest gegeerde lotus voor bloemschikken.
En omdat het zo een goede bloeier is, absoluut één van onze meest favoriete in de collectie.

Als je wil verdwalen in een lotusveld, ….
dan is deze Nelumbo East-Lake Pink de juiste keuze