Lotus: slakken


En u die dacht dat lotus zo exotische planten zijn dat ze amper Belgische vijanden hebben.

Slakken… deze mooie dieren verhuizen graag eens van plaats. Sommige nemen hun hele huis mee, andere kruipen er maar halfnaakt bij.
We hebben hier een beetje van alle soorten en ik kan er eeuwig naar blijven kijken, maar als ze aan mijn lotus zitten, dan vind ik ze plots een pak minder mooi.

Wij hebben hier vooral last van de klassieke bruine naaktslakjes, die hoe zou je zelf zijn natuurlijk, vooral wanneer het donker is op pad gaan. De volgende ochtend zie je dan ook een aangevreten blad en een lekker slijmerig spoor… maar waar de slak heen is, daar heb je veelal het raden naar.
Ook de grote aardslak durft hier al eens te vertoeven, maar gelukkig heeft ze de weg naar mijn lotus nog niet gevonden.

Omdat lotus zo lekker is echter, krijgen ze af en toe bezoek van een hele huishouding, deze komen gewoon gedurende de daguren en zijn dan ook gemakkelijk te vinden en te verplaatsen.
Zoals je op de foto kan zien, is de ravage al snel groot.

Wij hebben hier natuurlijk gemakkelijker last van omdat onze planten allemaal in kuipen staan. Wanneer u uw lotus in een vijver plaatst dan hoeft u zich hierover geen zorgen te maken.

Wat wij eraan doen? Wij verwijderen ze gewoon, zetten ze wat verder in de tuin waar ze dan wel wat anders lekkers vinden.