Hallim Park


Hallim Park, Hallim-ro, Hallim-eub, Jeju-si, Jeju-do, Zuid-Korea, Azië

Hallim Park

Vogels, reptielen en grotten

Deze stond niet op onze lijst, maar werd ons aangeraden door onze goede vriendin Heahter Seo.

Hallim Park is een beejte een zoo en een botanische tuin in één en daarbij ook nog eens een heel populaire uitstap voor humaniora’s in Zuid-Korea, dat hebben we aan de levende lijve kunnen ondervinden. Heel Jeju is populair als school uitstap dus vanaf het vliegveld al, bevonden we ons tussen de puberende tieners 😉

Dit was één van de grootste verrassingen van onze trip, alleen al de manier waarop de planten werden getoond.  Eigenlijk is dit een park waar men voor ieder wat wils heeft gemaakt.  
Er is een gedeelte met dieren, gelukkig hebben ze zich beperkt tot vogels en reptielen.  Ik ben namelijk niet zo’n fan van zoo-achtige toestanden.  Dit kan er nog net door en de meeste dieren zaten ook heel netjes in hun “hokje”. We zagen onder andere een kolenbrander, sporenschildpad en zelfs een luipaardschildpad.  Ook slangen, kaaimannen,… zoals gezegd een kleine zoo.

Eén van de belangrijkste aandachtstrekkers in dit park zijn de mooie grotten, Hyeopjaegul en Ssangyonggul. Alleen daarvoor al de moeite om eens te bezoeken, maar wij gingen natuurlijk woor wat anders.

Waterlelies in het zwembad

Dit park bood ons totaal onverwacht het meest aantal variëteiten waterlelies van heel Zuid-Korea.  Niet alleen de collectie was heel verrassend, maar ook de huisvesting van de planten is wel heel apart.
Blijkbaar heeft me niet gekozen voor een vijver met waterplanten, maar eerder voor losse bakken doorheen de tuin.
Voor ons was dit natuurlijk super leuk, want wanneer we dachten dat we alles hadden gezien, volgde er nog een reeks, ergens totaal onverwacht.  Daarnaast waren alle planten mooi gelabeld.  Het is heel duidelijk dat de verantwoordelijke voor de waterlelies een echte liefhebber is.
Ik denk dat elke keer hij/zij iets ziet waarin een waterlelie kan gehouden worden, dit koopt en in Hallim Park plaatst.
Zoals je ook wel kan zien op de foto hiernaast.  Zelfs Intex zwembadjes worden gebruikt…zelfs voor de Victoria’s.

Er stonden amper winterharde hybriden tussen, maar voor één keer vonden we dat helemaal niet erg.

Hallim park