Chinese Waterlily World


Onze allereerste reis naar Azië was waterlelie-gerelateerd, hoe kan het ook anders.  IWGS hield haar symposium in Qingdao, China en daar wouden we wel heel graag bij zijn.

Chinese Waterlily World, IWGS symposium 2011

IWGS Symposium 2001 China
IWGS Symposium 2001 China

Ik denk niet dat iemand hier al van de Chinese Waterlily World heeft gehoord, wij ook niet, maar één keer je er bent geweest, vergeet je het nooit meer.
Net toegekomen in China, kregen we de kans op een pré-visit aan de  Chinese Waterlily World. Dit dankzij Larry Nau en natuurlijk ook dankzij de chauffeur van de eigenaar die ons even heen en weer wou voeren. Geen enkele taxi-chauffeur was bereid, je kan je voorstellen hoe afgelegen deze tuin wel ligt.

Chinese Waterlily World, mega-groot

Chinese Waterlily World
Chinese Waterlily World

Maar goed, dit is de eerste grote waterlelie-tuin die we ooit zagen en tot op vandaag nog steeds de grootste! Ze hebben natuurlijk heel wat ruimte daar in China.
Het is een reuze domein dat dan ook vol staat met waterlelies en lotussen  en natuurlijk ook andere waterplanten.
We spreken hier over verschillende enorme vijvers en beken, overal waar je kijkt staan wel waterlelies.  Zowel tropische als winterharde als Victoria’s.  Alles is er te vinden. We spreken over duizenden waterlelies en duizenden lotussen zonder te overdrijven.

Chinese Waterlily World, maar wel een privé-tuintje

Victoria @ Chinese Waterlily World
Victoria @ Chinese Waterlily World

Di tuintje, is een initiatief van een privé persoon, onvoorstelbaar  hier in België, maar blijkbaar de normaalste zaak van de wereld daar.
Alles zag er heel netjes uit voor deze gelegenheid, ze hebben daar dan ook een heel leger aan tuinmannen en -vrouwen.
Er valt natuurlijk niet veel negatief te zeggen over zo’n groot waterlelie-paradijs.  Behalve dat het veel te afgelegen is om zo maar op je eentje naar toe te reizen.  En ook wel dat ze daar graag alles een Chinese naam geven, hetgeen voor heel wat verwarring zorgde.