Jaloerse koningin


De Nymphaea Yellow Queen is niet zo’n moeilijk te begrijpen of te vertalen naamkeuze.

Yellow Queen, geel van jaloezie

DSC_9509 Nymphaea Yellow Queen
Nymphaea Yellow Queen

Yellow duidt natuurlijk op de gele kleur van deze waterlelie, we kunnen er niet veel anders over zeggen.  Alhoewel, dan zouden we natuurlijk ons niet zijn.  Yellow kan blijkbaar zoveel meer zijn, het wordt gebruikt voor eigeel, gele mot, gele vlinder, aziaten,… hier gaat het natuurlijk allemaal over de gele kleur.  Daarnaast hebben we al die andere betekenissen en die vinden we natuurlijk wel interessanter.  Laf(hartig)heid, jaloersheid, wantrouwend,…

Queen dat wil dan weer koningin zeggen, maar evengoed vrouw, beste, eerste in haar soort,…

Dit maakt natuurlijk dat er vele mogelijke interpretaties zijn voor de naam en wij dachten eens een gemakkelijke te hebben.
De Nymphaea Jaloerse Konigin, de Nymphaea Wantrouwende vrouw of de Nymphaea Beste Gele…het doet ons onmiddellijk aan talloze sprookjes denken, eindeloos dromen kunnen we,…

Mara we vermoeden dat Perry Dean Slocum vond dat deze waterlelie de koningin van de gele waterlelies was door haar wel heel grote bloem.

Het is best grappig, want wij in België spreken over “groen van jaloezie” niet geel.  Dus als wij nu eens een waterlelienaam willen verbasteren dan dopen we nu de Nymphaea Green Queen, hé wat klinkt dat leuk, die houden we voor onszelf.