Een superheld


Deze Nymphaea Sunfire kreeg haar naam natuurlijk van Mike Giles.

Sunfire, een gloeiende zon

Nymphaea Sunfire
Nymphaea Sunfire

We vermoeden dat we het vrij letterlijk kunnen vertalen, hoewel het woord Sunfire zelf niet bestaat. Dan maar het woord opsplitsen zoals we zoveel moeten doen in deze rubriek.
Het woord sun wil niets meer of minder zeggen dan zon.  Het woord fire betekent vuur, hitte, brand en gloed. Mike Giles zal er waarschijnlijk de gloed van de zon op een mooie herfstavond boven op zijn berg in West Virignia in gezien hebben. Of misschien dacht hij wel aan een brandende, gloeiende zon bij het zien van deze dame.

Sunfire, een auto

Het zou ook kunnen dat Mike Giles een fan is van deze Pontiac Sunfire, geproduceerd in 1995. Het model bestond zelfs in coupé versie, blits niet? Ze zijn volledig gestopt met het maken van deze auto’s in 2005. Misschien vond Mike Giles het een beetje zonde en maakte hij daarom deze Nymphaea Sunfire. We zien hem echter niet als een échte autofanaat en we weten dat hij al liever te paard rijdt, dan met de auto.

Sunfire, een stripheld

SunfireSuperhero

De laatste mogelijkheid die ons te binnen schiet is dat Mike Giles een stiekeme fan is van de Marvel Comics.  Dat hij ‘s avonds met een strip in de hand over al zijn kweekvijvers zit te turen.   Sunfire of Shiro Yoshida (dat was wat moeilijk geweest als naam) is namelijk een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics.  Een voormalig lid van de X-Men en blijkbaar een arrogante Japanse mutant, die superheet plasma kan ontwikkelen en kan vliegen. Iemand die niet graag in een team werkt. Gezien de Sunfire graag in groep bloeit, veronderstellen we niet dat dit de betekenis is die we zochten. En zo komen we natuurlijk terug bij onze allereerste, de gloeiende zon!