Een groot raadsel


We zitten weer eens met een vraagteken.  Geen idee naar wie de Nymphaea René Gérard werd genoemd.  We vinden wel een bekende voetballer met die naam terug, maar die is pas in dat jaar geboren.  Behalve wanneer ze bij Latour-Marliac bevriend zouden zijn met de ouders, lijkt ons dit wel zeer onwaarschijnlijk.

René Gérard, een groot raadsel

DSC_2815 Nymphaea René Gérard
Nymphaea René Gérard

Er is ook een zekere René Gérard die de Koning Albert Medaille heeft gekregen, maar dat was pas in 1919.  Gezien de medaille werd uitgereikt aan mensen die humanitaire hulp hadden verstrekt aan Belgen in nood tijdens de Eerste Wereldoorlog, is ook dat weer niet mogelijk.
Deze waterlelie kwam tot stand in 1914, net voor of aan het begin van deze Oorlog.  Gezien hij Belg was en ons geen enkele verband opvalt tussen Frankrijk, zal het niet over hem gaan.
Maar het was wel een grote mijnheer, dus we vernoemen hem toch maar even.

Er wordt gezegd dat Latour-Marliac Nurseries deze waterlelie heeft hernoemd naar La Beaugère.  Dit is een herberg in Temple-sur-Lot niet zo ver van Latour-Marliac, maar ook hier vinden we geen connectie met de naam René Gérard.

De naam René Girard brengt wat meer hits, maar ook daar geen duidelijk verband, dus we laten het even hierbij.  Volgende winter zoeken we wel weer wat verder.