Perry’s Rode Dwerg


Perry maakt het ons soms gemakkelijk met zijn naamkeuzes, maar dat mag ook al eens natuurlijk. In het jaar 1989 maakte Perry zijn Perry’s Red-series, dit is er eentje van.

Nymphaea Perry’s Dwarf Red

Als de naam altijd met Perry’s begint, dan is dat al een deeltje dat we snel kunnen verklaren natuurlijk.  De Perry’s komt van Perry Dean Slocum.

Het tweede deel heeft meestal met de vorm en kleur van de bloem te maken.  Dat is natuurlijk ook gemakkelijk te achterhalen.

Hier hebben we dus de Nymphaea Perry’s Dwarf Red. Perry zijn rode dwerg, zouden wij in het Nederlands zeggen.

Dwarf betekent natuurlijk dwerg of minuscuul. Zoals je wel weet, moet je dwerg met een korreltje zout nemen in Amerika.  Maar het is wel degelijk een vrij kleine waterlelie voor Perry’s standaard.

Red moeten we niet echt vertalen, dat kan enkel de kleur rood betekenen.

Red Dwarf
Red Dwarf

Er is wel een kleine discussie over deze waterlelie is het nu Perry’s Dwarf Red of Perry’s Red Dwarf… Indien het het laatste is, was de naam misschien wel afgeleid uit de TV Serie Red Dwarf.  Een Britse Science-fiction comedy, die gestart is op 15 februari 1988.  Qua tijd kan het dus wel kloppen, maar we weten natuurlijk niet of Perry Dean Slocum een fan was van het genre.