Citroenschuimtaart


Tony Moore heeft een voorliefde voor fruit, dat denken we toch, gezien hij meerdere van zijn creaties een fruitige naam heeft gegeven.

Lemon Meringue, citroenschuimtaartje

Nymphaea Lemon Meringue 2012
Nymphaea Lemon Meringue 2012

Niet echt een post die ik wou schrijven met een lege maag, maar goed.

Het woord lemon wil natuurlijk zeggen citroen, dat is wel duidelijk.  Het kan ook betekenen troel, miskleun, lelijkerd.  Zou Tony Moore dat wel weten, het lijkt anders niet echt een compliment voor zijn eigen creatie.

Het woord meringue dan weer, dat wil zeggen schuimgebakje, niet meer en niet minder. Een prachtig woord is dat zowel in het oorspronkelijke Frans, het Engels of zelfs het Nederlands.

We gaan ervan uit dat Tony Moore deze jongedame geen miskleund schuimgebakje heeft willen noemen, maar wel een citroen(kleurig) schuimgebakje.

LemonMeringue1

Of gewoon naar de Lemon Meringue taart, een gerecht dat er heerlijk lekker uit ziet, maar zelfs nog lekkerder is!  Voor degenen die het niet kennen, geven we hier de ingrediënten mee voor 8 personen. Voor het zoete deeg: 200 gr. gezeefde bloem, 50 gr. suiker, 125 gr. harde boter, 1 ei en snufje zout.
Voor de citroenvulling: 125 ml water, 100 gr. suiker, 25 gr. maïzena, 25 gr. boter, 1 citroen, 2 ei-gelen en ten slotte voor de meringue: 4 eiwitten en 200 gr. basterd suiker.

Geef je ogen maar de kost of het nu voor de ene of de andere Lemon Meringue is, ze zien er allebei super uit.