Hoosier-State


We weten dat er bij Latour-Marliac een grote interesse was in alles wat met de  Native Americans (Indianen) te maken had.  Er was al een Sioux en een Comanche en in 1912 kwam deze Nymphaea Indiana erbij.  Dit is één van de reeks waterlelies die juist na de dood van Joseph Bory Latour-Marliac werd uitgebracht.

Indiana, hoosier state

Nymphaea Indiana 1912
Nymphaea Indiana 1912

Indiana is een van de staten van de Verenigde Staten. De staat is genoemd naar de oorspronkelijke inwoners, de Indians – de naam gaat terug tot in de jaren 1760 en werd voor het eerst gebruikt door het Amerikaans Congres.
De bijnaam van de staat is Hoosier State en de inwoners worden al vanaf de jaren 1830 vaak Hoosiers genoemd. Over de oorsprong van deze bijnaam bestaan uiteenlopende theorieën.
Voordat de Europeanen het huidige Indiana koloniseerden, werd het gebied bevolkt door verschillende indianenstammen.

Indiana, verschillende stammen

  • Giiwigaabaw (Kickapoo) is een groep van zo’n 3.000 Algonkianen die zich vestigden tussen de rivieren de Fox en de Wisconsin in het huidige Wisconsin en later in de 18e eeuw in Illinois en Indiana.
  • Wea en Piankashaw waren voorheen subdivisies van de Myaamiaki; ze voegden zich bij Peoria. Enkele bleven in Indiana. Rond 1650 waren er 5.000.
  • Myaamiaki (Miami) waren bij de eerste ontmoeting met de Europeanen nabij Green Bay, Wisconsin, maar rond 1680 zaten ze aan de rivier de Kalamazoo, Michigan, toen trokken ze naar Indiana langs de rivieren de Wabash en de Miami. Uiteindelijk vestigden ze zich in Oklahoma onder de namen Miami.