Vruchtbare waterlelie


Dit was wel een heel gemakkelijke, toen we aan de kweker de herkomst van de naam Shady Lady vroegen, gaf hij ons er deze gratis bovenop. Dank u Danny Benjamin!

Hazorea Dagan White,  Hazorea

Nymphaea Hazorea Dagan White 2001
Nymphaea Hazorea Dagan White 2001

Soms is het wel heel moeilijk om de inspiratie van een naam te achterhalen, soms gebruikt men deels de eigen naam. Ook hier was dat het geval, het eerste deel verwijst naar Hazorea Aquatics, nog twee te gaan.

Hazorea Dagan White, Dagan

Het tweede deel van de naam verwijst ook naar een persoon.  Dit konden we enkel achterhalen omdat Danny Benjamin het ons vertelde.  Het is de naam van een dochter van één van hun arbeiders op de kwekerij.  We vermoeden dat er dan toch een mooie band moet geweest zijn met deze mijnheer ofwel was hij degene die de waterlelie ontdekte.
Nu vinden we het wel een zeer speciale naam Dagan, daarom gingen we even verder zoeken wat hij wil betekenen.
“Dagan was een vruchtbaarheidsgod en god van het koren en de landbouw in de Kanaänietische en in de Mesopotamische mythologie. “
Dat is dan wel een passende naam voor een waterlelie, niet?

Wat we ook nog te weten kwamen is dat mensen met deze naam:
“mensen zijn met een innerlijke drang naar liefde en vriendschap en die samen met anderen willen werken aan vrede en harmonie.”
“Het zijn gepassioneerde, meelevende, 
intuïtieve, romantische zielen.”
Het schept wel verwachtingen over zowel het kind als de waterlelie….

Hazorea Dagan White, White

En dan het derde en laatste deel, is vrij duidelijk natuurlijk.  White, want ja deze waterlelie is wit.  Weer een mysterie opgelost, weer een naam die verklaard werd, op naar de volgende.