Onze drugplant


Zoals u misschien weet is er een waterlelie die gebruikt wordt als verdovend middel, een drugs dus.  Misschien weet u het niet, dan laten we dat ook beter zo!

Hawaiian Gold, cannabis-variant

Als je op zoek gaat naar de Hawaiian Gold, dan kom je ook uit op zo’n drugvariant van cannabis. Een drug  die zou gebruikt worden om medicinale redenen.  We gaan dan ook op zoek naar de gelijkenissen.  Ze zou lekker ruiken en lekker smaken, deze drug dus.   Ze zou effectief zijn tegen angstaanvallen, tegen depressies, tegen migraine.  Uhm, migraine, misschien moeten we toch eens proberen, … Ze is perfect voor gebruik tijdens de dag en heeft 2 uur effect.

Hawaiin Gold, waterlelie-variëteit

Nymphaea Hawaiin Gold 2005
Nymphaea Hawaiian Gold 2005

De waterlelie ruikt wel degelijk lekker, de smaak echter die kennen we niet, maar winterharde waterlelies zijn meestal niet zo lekker.
Effectief tegen, depressies, angstaanvallen, migraine.  Migraine in elk geval niet!
Ze geeft je een high-gevoel gedurende de dag en dat twee uur lang, aha, absoluut!  Elke bloem geeft mij ook van die waanbeelden over prachtige stranden in Hawaii met een gouden zon en die bloem blijft toch wel langer dan 2 uur hoor!  In ons ogen heeft de bloem dan toch meer voordelen, laat die drug dus maar liggen…

Nymphaea Hawaiin Gold2005
Nymphaea Hawaiian Gold2005

Heeft Garet Uemera, deze waterlelie naar deze drug genoemd?  Gezien we hem niet eens kennen, hebben we natuurlijk geen idee.  Het zou ook de eerste keer zijn dat een kweker dat doet, het is natuurlijk ook de eerste winterharde Hawaiiaanse waterlelie, een primeur had hij sowieso.

We vermoeden echter dat deze brave Mijnheer ten eerste duidelijk wou maken dat deze waterlelie werd gecultiveerd in Hawaii en ten tweede graag de kleur wou meegeven in de naam.  Op een mooie zonnig dag lijkt ze in elk geval van goud en Hawaii dromen we er graag bij.