Europees-Amerikaanse samenwerking


Een Europese naam voor een op en top Amerikaanse plant, dat is deze Nymphaea Fuchsia Pom Pom.  We geven je hier dan ook graag de vertaling voor deze dame mee.

Fuchsia Pom Pom

IMG20140715133258096
Nymphaea Fuchsia Pom Pom 2011

Er zijn maar weinig woorden waarbij de spelling niet zoveel uitmaakt.  Pom Pom is er zo ééntje van. Je mag pom-pon, pompom, pompon of zelfs pom-pom schrijven.  Je kiest maar wat je het mooiste vindt. Maar eigenlijk komt het van het Franse woord pompon.

Een leuk woordje, maar wat wil het eigenlijk zeggen?  Een pompon is een klein bolvormig en kleurig versiersel van veren,wol, zijde of een andere stof.  Dit versiersel kan zowel voorkomen op een hoed, pantoffel, schoen of op gelijk wel ander kledingstuk.

Gezien de kweker van deze Nymphaea Fuchsia Pom Pom, Tony Moore een Amerikaan is, vermoeden we dat hij deze naam gekozen heeft met de typische pompon van de cheerleaders in gedachte.

Het tweede deel van de naam komt oorspronkelijk ook weer uit Europa.  Fuchsia is een levendige paars-rode kleur, genoemd naar de bloem van de Fuchsia plant, bellenplant.  Deze plant kreeg haar naam dan weer van de 16de Eeuwse Duitse botanicus Leonhart Fuchs. De cirkel is rond.