Een feëenrokje


De inspiratie voor de naamkeuze van deze Nymphaea Fairy Skirt is gemakkelijk te achterhalen, Mike Giles verteld het namelijk zelf op zijn website.  Thank you Mike!

Fairy Skirt: een feëenrokje

Nymphaea Fairy Skirt
Nymphaea Fairy Skirt

We hebben toch even de woorden afzonderlijk opgezocht en zoals altijd zijn er wel meerdere betekenissen waar we op het eerste zicht niet aan gedacht zouden hebben. Het woord Fairy wil niet alleen (tover)fee zeggen, maar is blijkbaar ook een denigrerend woord voor homo. Dat maakt het woord onmiddellijk minder mooi vinden we zelf.  Skirt wil dan weer rok betekenen, maar evengoed zoom, zweetblad van een zadel, straatmantel, middenrif of ribstuk (dier)

We zijn blij dat Mike het op de meest voor de hand liggende vertaling heeft gehouden. Zo omschrijft hij deze Nymphaea Fairy Skirt:

Het is een prachtige visioen of droom van de levendige en stralende jurk van een feetje, fris en mooi.  Je kan je zo inbeelden dat deze waterlelie snel heen en weer zweeft over het water, samen met een paar libelle’s een spoor van elfenstof achter zich latend. We dromen met je mee.