Een waterlelie voor de kleintjes.


Was dat wat Dr. Robert Kirk Strawn voor ogen had, bij deze Nymphaea Doll House?Je kan dit niet anders vertalen dan poppenhuis, maar waarom een lelie hiernaar noemen? 

 Nymphaea Doll House
Nymphaea Doll House 1994

We kunnen een paar redenen bedenken.  Een poppenhuis is namelijk een klein uitgevoerde versie van een huis. Dus misschien zag Dr. Robert Kirk Strawn dit wel als een kleine versie van een andere waterlelie, maar welke?

Poppenhuizen zijn er voor kinderen als speelgoed , vooral meisjes en vrouwen hebben een poppenhuis.  De bloem doet me wel een beetje denken aan die witte porseleinen poppen met hun roze blosjes op de wangen, u weet vast wel welke ik bedoel.

Poppenhuizen zijn voor volwassenen meer verzamelobjecten en zijn dan niet gemaakt om mee te spelen, maar om naar te kijken.  Uhm, verzamelobejcten, waterlelies,… ik zie het verband wel 🙂 u waarschijnlijk ook.

Blijkbaar werd het verzamelen van poppenhuizen vanaf 1990  zeer populair, gezien deze uit 1994 afkomstig is, lijkt de tijdsgeest wel te kloppen.  Misschien had Charlene Strawn wel een hele reeks poppenhuizen op zolder staan, waar Kirk Strawn dan ‘s avonds een vijver met waterlelie bij tekende, ik zie het zo voor me…