Zingende waterlelie?


We hebben al veel gezocht naar de inspiratiebronnen voor de naamgeving van de variëteiten van Dr. Robert Kirk Strawn. Met deze Denver lijkt het dan ook redelijk voor de hand te liggen, of toch niet?

Denver: de zanger?

JohnDenver
John Denver

Zou Dr. Robert Kirk Strawn een fan geweest zijn van John Denver?  Hij was een Amerikaanse countryzanger, songwriter, musicus en acteur.  Deze bekende en geliefde man stierf door een vliegtuigongeluk in 1997, ja u leest het goed.  In 1997 het jaar waarin deze Nymphaea werd geboren of op zijn minst gedoopt. Het zou dus wel een ode kunnen zijn aan deze mijnheer.

Denver: de camera?

Wij kennen geen enkele waterleliekweker die niet ook geïnteresseerd is in camera’s.  We vermoeden dat ook Dr. Robert Kirk Strawn vele foto’s van zijn mooie waterlelies heeft gemaakt.  Zou hij deze Nymphaea dan ook genoemd hebben naar Denver Electronics?  Deze firma startte in de jaren ’90, dezelfde tijdsgeest dus.  Maar we moeten toegeven dat we niet vermoeden dat hij zijn waterlelie heeft genoemd naar een importeur van electronica uit het Verre Oosten.

Denver: de stad?

Nymphaea Denver te Denver Botanic Gardens
Nymphaea Denver te Denver Botanic Gardens

We denken van wel, Dr. Robert Kirk Strawn zal deze Nymphaea hoogst waarschijnlijk wel genoemd hebben naar de stad.  Hij had namelijk al eerder waterlelies naar plaatsen genoemd, denk maar aan de Nymphaea Dallas of Nymphaea Colorado. Deze stad werd opgericht in 1858 en heeft als bijnaam The Mile-High City omdat ze exact 1 mijl boven het zeeniveau staat, daardoor is ze ook één van de hoogste hoofdsteden van de Verenigde Staten van Amerika.