De J.R. onder de waterlelies


Zelfs hier in België, zelfs bij wij die geen tv hadden of hebben, doet Dallas toch een belletje rinkelen.  Deze populaire televisie-serie werd uitgezonden tussen 1978 en 1991. Ze stond wekenlang, wat zeg ik nu, jarenlang op nummer 1 qua kijkcijfers.

Dallas: de soap van de jaren ’80

DSC_4287
Nymphaea Dallas 1991

Dr. Robert Kirk Strawn zorgde dan ook voor een meer dan volwaardige opvolger voor deze soap.  In 1991, net toen de soap ermee ophield, werd deze mooie  Nymphaea Dallas geboren. Het kan bijna geen toeval zijn, denken wij, maar waarschijnlijk was het dat wel.
Wij hebben geen idee of zijn echtgenote Charlene een stille aanbidster van JR was, of misschien was Dr. Robert Kirk Strawn zelf wel helemaal weg van deze soap, maar we denken toch van niet.
Het zou natuurlijk ook kunnen dat Dr. Robert Kirk Strawn stiekem hoopte dat ook zijn Nymphaea Dallas een eerste plaats zou krijgen, hetgeen spijtig genoeg niet is gebeurd.

Het kan allemaal, maar we vermoeden eerder dat hij zijn waterlelie genoemd heeft naar de stad Dallas in Texas.  Dallas is namelijk de woonplaats van Dr. Robert Kirk Strawn. De eerste waterlelie was voor zijn vrouw, de tweede voor zijn hometown. Die hopeloze romanticus toch 🙂