Gekleurd


Ik kan niets terugvinden waarom Dr. Robert Kirk Strawn deze waterlelie naar de staat Colorado zou genoemd hebben.  Nergens kan ik iets terugvinden dat hem aan deze staat linkt, hij heeft vooral in Florida en Texas gewoond.  Er moet wel iets geweest zijn, want 3 jaar later zal hij zelfs een waterlelie naar de hoofdstad van deze staat noemen, namelijk Nymphaea Denver uit 1997

Colorado: kleurrijke staat

Nymphaea Colorado 1994 @ Denver Botanic Garden
Nymphaea Colorado 1994 @ Denver Botanic Garden

Colorado wil in het Spaans gekleurd zeggen, dat wist u waarschijnlijk al wel. Dat deze Nymphaea Colorado een gekleurde waterlelie is, dat wist u waarschijnlijk wel en anders ziet u het op de foto hiernaast.

Gezien Dr. Robert Kirk Strawn alreeds in 1991 een Dallas had gecreëerd en later ook in 1997 een Denver zal maken, veronderstellen we dat hij deze mooie dame eerder naar de staat Colorado heeft genoemd.

Het zou ook naar de mooie rivier of woestijn kunnen zijn.  In deze staat waar 300 dagen per jaar de zon schijnt, heeft deze Colorado het in elk geval naar haar zin zoals je op de foto kan zien.

Er was al een kever, een pad, een eekhoorn en een spar.  In 1994 vond Dr. Robert Kirk Strawn waarschijnlijk dat het wel tijd werd voor een waterlelie. En zo geschiedde, een niet voor de hand liggende keuze eigenlijk, gezien Colorado maar voor 0,4% uit water bestaat.

In elk geval, wij zijn zeer blij met deze plant en soms moet je niet ver zoeken voor een naam, letterlijk dan voor Kirk Strawn.