Ontroerend


We waren heel benieuwd wie deze Cliff Tiffany was en daarom contacteerden we de kwekerij, Fourth Generation Nursery in Mendon, Massachusetts. Wat zijn we blij dat we dat hebben gedaan, een prachtig, ontroerend, maar toch ook droevig verhaal werd het. We hebben het antwoord rechtstreeks vertaald, het is te goed geschreven om er veel aan toe te voegen.  Hier het verhaal over Cliff Tiffany!

Nymphaea Texas Sunset werd Nymphaea Cliff Tiffany

Nymphaea Cliff Tiffany
Nymphaea Cliff Tiffany

Cliff Tiffany is namelijk de naam van een enthousiaste tuinier, zo kennen we er natuurlijk nog.  Hij runde van thuis uit een zeer succesvol vijvercentrum tijdens de jaren ’90, geliefd door vele vijver – hobbyisten. Hij was een plant-nerd en een vaste klant bij de Fourth Generation Nursery.
De eerste keer dat we deze waterlelie afzonderden, vroegen we hem of hij ze uniek en mooi genoeg vond om ze te introduceren in de verkoop. Hij antwoordde met een empathische YES!

Tijdens het proces van vermenigvuldigen voor de verkoop, hadden we besloten de naam “Texas Sunset” te gebruiken.  Toen echter bleek dat Cliff de strijd aan het verliezen was tegen een kwaadaardige hersentumor, besloten het team en ik om deze mooie dame naar hem te noemen.

Nymphaea Cliff Tiffany
Nymphaea Cliff Tiffany

De laatste keer dat ik Cliff bezocht, had ik een ingelijste close-up foto mee, gesigneerd door ons allemaal en vertelde hem toen tevens dat we beslist hadden de waterlelie naar hem te noemen.  We konden allebei onze tranen niet meer bedwingen.
Door de plant in de nieuwe IWGS competitie te brengen, met de hulp van Rolf Nelson en Mike Swize van Nelson Water Gardens, hebben we het aantal sterk kunnen aandikken mede door het warme Texaanse seizoen.
De winst van de “Best New Hardy Waterlily” award in 2009 en de groeiende populariteit van deze waterlelie, brachten vele en prachtige herinneringen over Cliff terug.
Wanneer ik naar die vijver vol van Cliff Tiffany waterlelies kijk, zie ik hem zo weer voor me, trekkend aan zijn pijp, vol bewondering kijkend.
De wereld zou inderdaad een armere plaats zijn, zonder de echte plantliefhebbers en kwekers.  Uiteindelijk, was dat niet de allereerste job van Adam in de tuin van Eden?

door Fourth Generation Nursery