Cocktailversiering


We hebben het al veel gezegd, elke kweker heeft zo zijn eigen manier van naamgeving. Bij Tony Moore, lijkt het wel alsof hij ze noemt naar het eerste dat in hem opkomt zoals de Nymphaea Awesome.

Citrus Twist

Nymphaea Citrus Twist 2012
Nymphaea Citrus Twist 2012

Het helpt natuurlijk wanneer de kweker Engelstalig is, dat is net iets gemakkelijker om te weten wat hij bedoelt.
Het eerste deel van de naam is citrus.  Het lijkt ons dan ook niet meer dan dat, zelfs bij het opzoeken in het woordenboek is er maar 1 vertaling.  Citrus, dus, maar waarom?
Dit woord kan enkel en alleen verwijzen naar de citrusfamilie, we vermoeden dat Tony Moore vond dat de kleur ergens tussen een citroen en een grapefruit lag en daarom voor de algemene naam citrus koos.

Dan het tweede deel van de naam: Twist.  Dan denken we onmiddellijk aan een draai, kromming, kronkel, bocht,… Maar het wil ook wel misvorming,afwijking zeggen. Blijkbaar kan het ook peperhuisje, schilletje en zelfs meid (slang) betekenen.  Een naam met wel heel veel dubbele betekenissen blijkbaar!  Zou Tony Moore deze waterlelie misvormd vinden door de soms krinkelende bladeren, we hopen in elk geval niet dat hij daarom deze naam koos.

We weten eigenlijk niet of Tony Moore een cocktaildrinker is, maar dat zou ook een logische verklaring voor de naamkeuze kunnen zijn.  Citrus twist is natuurlijk ook die leuke cocktailversiering, waarbij men een citrusvrucht zo schilt dat je die leuke spiraal krijgt om je glas mee te versieren, de snoeperd!