Pure romantiek


Laat ons even wegdromen bij dit sterk staaltje romantiek. De Nymphaea Charlene Strawn werd de allereerste waterlelie die Dr. Robert Kirk Strawn ontwikkelde.

Charlene Strawn: de vrouw achter de man

Nymphaea Charlene Strawn 1981
Nymphaea Charlene Strawn 1981

Dr. Robert Kirk Strawn was dan ook zo blij met het resultaat dat hij ze noemde naar zijn echtgenote, Charlene. Ja voor ons waterlelie-freaks is dit wel het meest romantische cadeau ooit, we worden daar helemaal warm van. Te meer, omdat het de perfecte snijbloem is en ja, vrouwen krijgen al graag eens een boektje bloemen, zeker als ze dan nog eens heerlijk geuren ook en onze eigen naam dragen, waarom ook niet?

De keuze was eigenlijk maar logisch want het was zijn vrouw die erop aanstuurde om de allereerste waterlelie in huis te halen. En zoals je wel weet begint het wel met één maar waar eindigt het…eindigt het überhaupt?

Gezien dit zo’n mooie en sterke waterlelie is geworden die het dan nog eens uitstekend doet als snijbloem veronderstellen we dat madame Strawn zeer tevreden was met dit geschenkje van de natuur en natuurlijk van haar liefhebbende man.