Wijnrode waterlelie


We weten natuurlijk niet helemaal zeker waarom Dr. Robert Kirk Strawn deze mooie dame zo heeft genoemd, maar we kunnen haar naam in elk geval perfect vertalen.  

Burgundy Princess: wijnrode prinses

wijngaard

Burgundy rood is een mooi donkerrood, een wijnrood eigenlijk.  Deze kleur verwijst namelijk naar de wijnen afkomstig uit de Bourgogne. De Bourgogne is een heel belangrijke wijnstreek in Frankrijk, die vooral bekend is voor haar pinot noir.  Of Dr. Robert Kirk Strawn de waterlelie nu naar de kleur, de wijn of de streek wou noemen weten we natuurlijk niet, maar uiteindelijk komt het wel allemaal op hetzelfde neer.  Een wijnrode bloem is het zeker en vast.  We vragen ons af of Dr. Robert Kirk Strawn een wijnliefhebber was, bij ons weten zou het dan toch de enige waterlelie zijn die naar een wijnstreek werd genoemd.  Het meest waarschijnlijke had hij het dan ook eerder over de mooie donker- wijnrode kleur.

Princess is dan weer ook niet meer of minder dan prinses of eventueel vorstin.  Daar valt niet zoveel over te vertellen. Hij vond het waarschijnlijk een zeer sierlijke verfijnde waterlelie, deze Nymphaea Burgundy Princess.

Een mooi wijnrood prinsesje dus deze waterlelie.