Ook waterlelies kennen schaamte


Blijkbaar kreeg deze waterlelie veel aandacht van bezoekers in Perry’s Water Gardens te North Carolina.  We vermoeden dan ook dat ze daarom spontaan begon te blozen.

A Blushing Bride: een blozende bruid

Nymphaea Blushing Bride
Nymphaea Blushing Bride

Er bestaat maar één vertaling voor deze waterlelie, dat maakt het ons natuurlijk gemakkelijk. Deze Nymphaea Blushing Bride, letterlijk vertaald blozende bruid is een zeer knappe waterlelie. Dan rest ons enkel de vraag waarom deze dame een blozende bruid werd genoemd… Wel, we begrijpen best waarom.

Gezien ze hoog op haar steeltje staat boven alle andere waterlelies staat, staat ze al snel in de spotlight en daar hoort een bruid ook te staan.  Het centrum van de belangstelling, onderhevig aan zowel jaloerse als fiere blikken.
Zie je deze waterlelie vanop een afstand dan lijkt ze wel wit en dat is nog steeds de meest geliefde kleur onder bruidjes is het niet?

blozende bruid

Hoe dichter je naar haar toe komt, hoe meer de roze blos begint op te vallen.  Het lijkt wel of ze verlegen wordt onder al die aandacht, hoe zou je zelf zijn natuurlijk. Schamen moet ze zich nochtans alleszins niet doen, ze ziet er perfect uit met haar uitbundige witte vederkleed, de zachtroze blos en dan die immense groene sleep. Adembenemend gewoon!