Tiana


Wat wil de naam Black Princess zeggen, we denken niet dat er veel uitleg bij nodig is. We kunnen het gewoon vertalen naar zwarte prinses. Maar waarom een waterlelie deze naam geven, dat is natuurlijk de vraag.

Black Princess: zwarte en blauwogige prinsessen.

Nymphaea Black Princess
Nymphaea Black Princess

Op de foto hiernaast zie je dan ook waarom Perry voor deze naam koos.  Het is een prachtige bloem, die zo gracieus en elegant is dat ze de naam prinses meer dan waardig is. De zijde-achtige glans van de bloemblaadjes doet daarbij denken aan de prachtige kledij van een prinses.

Waarom zwart?  De binnenste bloemblaadjes van deze dame worden pikzwart in de hevige zon, ja zelfs in België.

Die twee blauwogige prinsesjes op de foto werden 10 jaar na deze waterlelie geboren en daarom mochten ze van ons mee op de foto. 🙂

©2013-2015 Barbi3D0ll18

Perry Dean Slocum was in elk geval voor op zijn tijd met deze dame.  Die andere gekende Amerikaan, liet iedereen wachten tot 2009 vooraleer hij uitpakte met een zwarte prinses, Tiana genaamd.
Ja, u weet wel, de dame van de prinses en de kikker door een zekere Disney.  De mooie tekening van deze prinses heeft een copywright ©2013-2015 Barbi3D0ll18 We vonden ze zo passend dat we ze dus even lenen, maar alle credits gaan natuurlijk naar Barbi3Doll18.