Finishing touch


We vermoeden dat de naam gewoon een ludiek gekozen naam is, zoals veel gebeurd bij het benoemen van waterlelies en daar is helemaal niets mis mee.

Black Cherry: zwarte kers

Nymphaea Black Cherry
Nymphaea Black Cherry

Letterlijk vertaald betekent dit de zwarte kers.  Ik kan me voorstellen dat deze naamkeuze een beetje gek lijkt.  De bloem van deze Nymphaea Black Cherry heeft maar weinig weg van een kers, zelfs kersenbloesem lijkt niet veel gemeen te hebben met deze bloem.  Misschien bloeide ze wel tegelijk met de kersenbloesems, we zouden het hem eens moeten vragen…
Black is dan weer gemakkelijk te begrijpen, bij het ouder worden op warme, zonnige dagen, wordt de kern helemaal zwart van deze dame.

kersen

Wijzelf denken echter onmiddellijk aan: de kers op de taart. U kent het gezegde waarschijnlijk wel. Een gezegde waarbij die kers de finishing touch is, het detail dat het geheel afmaakt. Gezien het zo’n mooie waterlelie is, zal Tony Moore ze waarschijnlijk zien als een beloning voor het harde zwoegen dat eraan vooraf ging.  Goed gekozen zouden we zo zeggen, meer moet dat soms niet zijn en verder moeten we het dan ook niet zoeken.