Te gek!


De naam Awesome kan natuurlijk gewoon uit het engels vertaald worden.  Het wil dan ook zeggen ontzagwekkend en eerbiedig!  Een ontzag afdwingende waterlelie dus, hm, speciale keuze op zijn minst gezegd, deze naam.

Awesome, Goddelijk, Geweldig

Nymphaea Awesome
Nymphaea Awesome
Awesome

Dus toch maar even verder zoeken, wat bedoelen ze eigenlijk met ontzagwekkend?  Wel, dit wil zowel zeggen Goddelijk, groots, geducht, imposant, indrukwekkend, imponerend, kolossaal en machtig.
De Goddelijke waterlelie, dat klinkt natuurlijk al weer helemaal anders.  Het is altijd fascinerend wanneer iemand zijn waterlelie een naam geeft alsof ze perfect is, denk maar aan de Nymphaea Perfecta, de Nymphaea Wow. Het klinkt altijd wel een beetje blasé om jouw plant zo te noemen…
Het woord Awesome is echter ook een slangwoord, dat wil zeggen geweldig, fantastisch.  We weten al dat de naamkeuze veela het karakter van de kweker weerspiegelt.  Toevallig kennen we Tony Moore dan ook vrij goed en dit is écht zo’n woord, recht uit zijn mond en hart.  We horen het hem zo zeggen, that waterlily is so awesome man!
Hij heeft ook gelijk hoor, de combinatie bloemkleur en bloemvorm is sowieso al uniek en als je weet dat er een lijst bestaat van bijna 2000 erkende waterlelies, dan wil dat wat zeggen.  Daarnaast heeft ze ook nog eens die knappe gevlekte bladeren. Te gek, man!