Golf Course Superintendents Association Of America


Waterlelies zijn te vinden op de meest onverwachte plaatsen, ook hier weer.  We begrepen niet onmiddellijk waarom onze volgende stop het Gcsaa was, maar daar kwam al snel verandering in.

Golf Course Superintendents Association Of America met vijver

Rich Sacher
Rich Sacher

De organisatie stelde haar showvijver ter beschikking voor een kleine uiteenzetting.  Meestal zijn er wel vijvers op een golfterrein, maar gezien daar veelal golfballetjes in terecht komen zijn die niet geschikt voor waterlelies.  Hier hebben ze dus naast het hoofdgebouw een showvijver.  Ook deze vijver weer was mooi klaargestoomd door Deb en Susan en zag er dus piekfijn uit.  Ze hadden hem uitgedost met planten van zowel Rich Sacher als Brandon McLane. Want deze twee heren kwamen even wat meer vertellen over hun variëteiten.

Golf Course Superintendents Association Of America met Rich & Brandon

Nymphaea Sangria @ GCSAA
Nymphaea Sangria @ GCSAA

Bij Brandon McLane ging dat vooral over zijn laatste nieuwe ISG’s, zoals Sangria,… Maar ook zijn Nymphaea Plum Crazy was van de partij. Bij Rich Sacher ging dat over zijn Bonsai versies van de Australische waterlelies.  Hij is er namelijk in geslaagd om een Nymphaea immutabulis en een Nymphaea colorata te kruisen en kwam zo tot de compacte Betty Lou. Deze mooie waterlelie heeft dus de prachtige vorm en kleur van de Australische maar is beperkter in groei en gemakkelijker te groeien, interessant voor privé-vijveraars dus.  Rich Sacher gaf deze variëteit aan FAN om ze te introduceren en kweken, niet toevallig dus dat deze twee mannen samen hun zegje kwamen doen. Brandon McLane hebben we al een paar keer gehoord en gezien, Rich Sacher was de eerste keer.