Waterlelies en lotussen worden uitsluitend als blote wortel verzonden. Waterlelies versturen we pas vanaf de tweede helft mei als blote wortel, lotussen alleen in april en uiteraard ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Na april kan u lotussen alleen bestellen en op de zaak afhalen. Bij vragen, mail ons.

Nymphoides peltata

3,00

10 op voorraad

Beschrijving

We zijn vooral gespecialiseerd in waterlelies en lotus, maar sommige planten verdienen toch een plaatsje op onze lijst.
Zo ook deze watergentiaan.

 

Nymphoides peltataDe winterharde watergentiaan heeft een felgele kelkvormige bloem.  Deze bloem bloeit slechts 1 dag, maar niet getreurd, er zijn altijd meerdere bloemknoppen tegelijk.  De bloem blijft zo’n 3 à 5 cm klein maar zal toch het wateroppervlak een mooie  kleur geven.
De bladeren zijn grasgroen en rond of licht ovaal.  De sinus is gesloten of lichtjes geopend.  De bladranden zijn steeds gegolfd.
Wat kan je verwachten van deze kleine dappere waterplant?  Ondanks haar drijfblad, wil ze wel met haar voetjes in de aarde staan. Je hebt dus een mandje en aarde nodig.  Daarnaast blijft ze niet altijd graag op haar plaats staan, ze wil wel al eens gaan kijken of het ergens anders niet beter is.  Ze kan vrij goed tegen de schaduw en ook tegen lichte beweging in het water. Als ze zich goed voelt, dan zal je al snel een hele vrolijke bende aan watergentiaan in je vijver hebben, we zien dit niet echt als een negatief punt.  Vind je toch dat ze wat dominant wordt, dan zijn de wortels vrij gemakkelijk te verwijderen en heb je alvast een cadeautje voor je volgende jarige kennis.

 

Deze planten worden ook blote wortel verkocht, net zoals bij de waterlelies versturen we pas vanaf mei.